Υποτροφίες Ιδιωτικών Σχολείων

Το Πρωτείον προετοιμάζει παιδιά τα οποία θα ήθελαν να διαγωνιστούν στις εξετάσεις για τις Υποτροφίες εισαγωγής στην Α' Γυμνασίου, που τα Ιδιωτικά Σχολεία της Αθήνας ανακοινώνουν κάθε χρόνο. 

Πρόκειται για υποτροφίες από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και μπορούν να είναι από 100% και για όλα τα έτη (ακόμα και μέχρι τη Γ' Λυκείου) μέχρι και απλές ετήσιες υποτροφίες.

Το κάθε σχολείο ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του τις ημερομηνίες των εξετάσεων, οι οποίες συνήθως πραγματοποιούνται στο διάστημα από μέσα Μαρτίου έως και αρχές Μαίου.

Τα μαθήματα που διαγωνίζονται τα παιδιά είναι συνήθως Κατανόηση Κειμένου & Μαθηματικά και οριστικοποιούνται με βάση τις προδιαγραφές - ύλη που ορίζουν τα σχολεία.

Πληροφορίες και περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα προετοιμασίας των υποτροφιών Ιδιωτικών Σχολείων

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα Εκπαιδευτήρια "Η Ελληνική Παιδεία" προσφέρουν 12 τριετείς υποτροφίες στο 100% των διδάκτρων σε άριστους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου το σχολικό έτος 2018 - 2019. Ημερομηνία εξέτασης: 21/04/2018

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://elp.gr/ypotrofies2018.html

 

Κολλέγιο Αθηνών

Για την εισαγωγή παιδιών στην Α΄ Γυμνασίου 2018, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Ψυχικό από τις 8:30π.μ. έως τις 13:30. 

Αιτήσεις για την συμμετοχή στις εξετάσεις γίνονται μέχρι τη  Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018 αφού προηγουμένως καταβληθεί στο Λογιστήριο του Κολλεγίου στο Ψυχικό το ποσό των 120 Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.haef.gr/el/Registration/RegistrationSecondarySchoolA

 

Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ

Στις εξετάσεις των Εξωτερικών Υποτροφιών μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από Στ’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου και Ι.Β. που δεν φοιτούν στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και επιδεικνύουν συστηματικά Υψηλή Ακαδημαϊκή Επίδοση ή έχουν λάβει Αθλητική ή Πολιτιστική ή Μαθητική Διάκριση. 

Οι Εξετάσεις των Εξωτερικών Υποτροφιών για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου (11:00 – 13:00) στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων.

Η προθεσμία για τη Δήλωση Συμμετοχής ξεκινά τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και λήγει την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Υποβολή Δήλωσης Συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες 

 
 

Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ προκηρύσσουν Διαγωνισμό για τη χορήγηση ακαδημαϊκών υποτροφιών για το σχολικό έτος 2018 - 2019.  Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που κατά το σχολικό έτος 2018 - 2019 θα φοιτήσουν σε τάξεις του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΙΒ DP1.

Θα χορηγηθούν συνολικά δέκα (10) ακαδημαϊκές υποτροφίες, κάθε μια εκ των οποίων δίδεται μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία θα εισαχθεί ο μαθητής ή η μαθήτρια

O Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 (17:00 – 21:00) στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, στη Βάρη Αττικής. Δηλώσεις Συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018, συμπληρώνοντας τη Φόρμα Εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Νέα Γενιά Ζηρίδη

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει 85 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, για το σχολικό έτος 2018-19. Στο πρώτο στάδιο προκηρύσσει διαγωνισμό για 60 ακαδημαϊκές.

Α) Διαγωνισμός ακαδημαϊκών υποτροφιών. Η Νέα Γενιά Ζηρίδη διοργανώνει Διαγωνισμό για τη χορήγηση 60 ακαδημαϊκών υποτροφιών. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις της, στη Χριστούπολη Σπάτων, 190 04.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Σχολή Μωραΐτη

Η Σχολή Μωραΐτη ανακοινώνει ότι, συνεχίζοντας το πρόγραμμα υποτροφιών του Σχολείου, θα προσφέρει για το σχολικό έτος 2018-2019, 10 πλήρεις υποτροφίες: 

  • 5 για την Α' Γυμνασίου

  • 3 για την Α' Λυκείου

  • 2 για το Pre-IB Α' Λυκείου

Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άριστη επίδοση - Άριστη διαγωγή

Οι υποτροφίες είναι πλήρεις (δίδακτρα και μεταφορικά) και ισχύουν μέχρι την αποφοίτηση του μαθητή ή της μαθήτριας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Εκπαιδευτήρια Καντά

Το σχολείο συνεχίζει, με περισσότερο πλέον μεθοδευμένες διαδικασίες, τη χορήγηση υποτροφιών στην Α’ Γυμνασίου (για το σχολικό έτος 2018-2019). Το σύνολο των υποτροφιών είναι τρεις (3) για τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Καντά και (3) ακόμη για μαθητές άλλων σχολείων (δημόσιων ή ιδιωτικών).

Οι υποτροφίες που θα χορηγηθούν, αφορούν έκπτωση 45% επί των ετησίων διδάκτρων και για τις τρεις κατηγορίες μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (CGS)

Το Ταμείο Αρωγής και Υποτροφιών του CGS  προσφέρει υποτροφίες σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου/MYP2, στην Α΄ Λυκείου/MYP5,  στη Β΄ Γενικού Λυκείου και στο ΙΒ Diploma Programme για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

1) Έως 5 Ολικές  και έως 10 Μερικές  Υποτροφίες για την Α΄Γυμνασίου/MYP2 (εξέταση σε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΓΛΩΣΣΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

2) Έως 3 Ολικές  και έως 10 Μερικές Υποτροφίες για την Α’ Λυκείου/MYP5

3) Έως 2 Oλικές και έως 2 Μερικές Υποτροφίες για τη Β’ Λυκείου

4) Έως 2 Ολικές και έως 3 Μερικές Υποτροφίες για το IB Diploma Programme

  • Η χορήγηση Ολικής Υποτροφίας προϋποθέτει μέσο όρο βαθμολογίας μεγαλύτερο ή ίσο του 80% (οι 5 πρώτοι υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία άνω του 80%) και επιτυχία στην προσωπική συνέντευξη (το προφίλ του μαθητή συνάδει με αυτό που προσδιορίζει ο Οργανισμός του ΙΒ (International Baccalaureate) για τους μαθητές των προγραμμάτων του).
  • Η χορήγηση Μερικής Υποτροφίας (50%)  προϋποθέτει μέσο όρο βαθμολογίας μεγαλύτερο ή ίσο του 60% (οι 10 πρώτοι υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία άνω του 60%) και επιτυχία στην προσωπική συνέντευξη (το προφίλ του μαθητή συνάδει με αυτό που προσδιορίζει ο Οργανισμός του ΙΒ (International Baccalaureate) για τους μαθητές των προγραμμάτων του).
  • Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων, ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός θα χορηγηθεί ποσοστιαία ανάλογα με την επίδοση των επιτυχόντων.

Ημερομηνία Γραπτών Εξετάσεων Υποτροφιών:  Σάββατο,10 Μαρτίου 2018

Ώρα Προσέλευσης:  8.30-9.00 π.μ - Ώρα Έναρξης:  9.30 π.μ

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://cgs.gr/scholarship/

 

Υποτροφίες Pierce – The Americal College Of Greece

Οι εξετάσεις εισαγωγής στο Pierce πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Απρίλιο ή τον Μάιο και απευθύνονται σε μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου, αλλά και στις υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου του Pierce (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.)

Οι μαθητές εξετάζονται γραπτώς στο μάθημα των Αγγλικών, ενώ οι υποψήφιοι μαθητές της Α’ Γυμνασίου έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν για ακαδημαϊκή υποτροφία την ίδια μέρα με γραπτές εξετάσεις στα Μαθηματικά και στην Ελληνική Γλώσσα της ΣΤ’ Δημοτικού.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΌ ΕΤΟΣ 2018-19

  • Εξετάσεις για εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου: Κυριακή 13 Μαΐου 2018, 10:00 - 11:00

  • Εξετάσεις για ακαδημαϊκές υποτροφίες (Α’ Γυμνασίου): Κυριακή 13 Μαΐου 2018, 12:00 - 13:00

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Υποτροφίες απο την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D'arc 2018-2019

Η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d' Arc θα χορηγήσει και φέτος υποτροφίες σε μαθητές που κατά το σχολικό έτος 2018-19 θα φοιτήσουν στην Α΄ γυμνασίου και προέρχονται από την ίδια τη σχολή ή από άλλα σχολεία.
Οι υποτροφίες είναι δέκα (πέντε για μαθητές του Δημοτικού της Σχολής και πέντε για μαθητές από άλλα Δημοτικά) και χορηγούνται ως εξής:
• 2 δωρεάν φοιτήσεις, 1 στον/στη μαθητή/τρια του σχολείου με την υψηλότερη επίδοση στον διαγωνισμό και 1 στον/στη μαθητή/τρια με την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των εξωτερικών υποψηφίων
• 4 φοιτήσεις με 50% έκπτωση στα δίδακτρα, 2 σε μαθητές/τριες του σχολείου με τη δεύτερη και τρίτη υψηλότερη επίδοση στον διαγωνισμό και 2 σε μαθητές/τριες με τη δεύτερη και τρίτη υψηλότερη επίδοση μεταξύ των εξωτερικών υποψηφίων
• 4 φοιτήσεις με 30% έκπτωση στα δίδακτρα, 2 σε μαθητές/τριες του σχολείου με την τέταρτη και πέμπτη υψηλότερη επίδοση στον διαγωνισμό και 2 σε μαθητές/τριες με την τέταρτη και πέμπτη υψηλότερη επίδοση στον διαγωνισμό μεταξύ των εξωτερικών υποψηφίων.
Ο διαγωνισμός για τις υποτροφίες της Α΄ γυµνασίου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, 18:00 – 20:30. Τα γνωστικά πεδία στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι η Νέα Ελληνική γλώσσα και τα Μαθηματικά. Εξεταστέα είναι η ύλη της Στ΄ δηµοτικού, σύμφωνα µε το αναλυτικό πρόγραµµα.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Σχολή έως 30 Μαρτίου 2018 καταθέτοντας θεωρημένη φωτοτυπία του δελτίου ταυτότητας ή ταυτοπροσωπίας ή διαβατηρίου του/της µαθητή/τριας, προκειμένου να παραλάβουν τον κωδικό εξετάσεων.
Περισσότερες πληροφορίες

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ 2018-2019

Η Ιόνιος Σχολή προσφέρει για το σχολικό έτος 2018-19 ολικές και μερικές υποτροφίες σε αποφοίτους Δημοτικών Σχολείων. Οι υποτροφίες καλύπτουν τη φοίτηση των μαθητών/μαθητριών στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, με την προϋπόθεση να συνεχίσουν να διακρίνονται στα μαθήματα και στη διαγωγή τους.
Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού: Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 9:00 π.μ., στα διδακτήρια της Ιονίου Σχολής, στη Φιλοθέη (οδός Λουκή Ακρίτα 10).
Η υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής στον Διαγωνισμό γίνεται ηλεκτρονικά ή στη Γραμματεία του Γυμνασίου (οδός Λουκή Ακρίτα 10, Φιλοθέη) έως την Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018.
Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.
Περισσότερες πληροφορίες

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

Υποτροφίες απο την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D'arc 2017-18

Ο διαγωνισμός για τις υποτροφίες της Α΄ γυµνασίου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Aπριλίου 2017, 18:00 – 20:30. Τα γνωστικά πεδία στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι η Νέα Ελληνική γλώσσα και τα Μαθηματικά. Εξεταστέα είναι η ύλη της Στ΄ δηµοτικού, σύμφωνα µε το αναλυτικό πρόγραµµα (Νέα Ελληνική Γλώσσα: έως και την ενότητα 11. Μαθηματικά: κεφάλαια 1- 39 και τα κεφάλαια 61,62,63). Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Σχολή έως 31 Μαρτίου 2017 καταθέτοντας θεωρημένη φωτοτυπία του δελτίου ταυτότητας ή ταυτοπροσωπίας ή διαβατηρίου του/της µαθητή/τριας, προκειμένου να παραλάβουν τον κωδικό εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Πρόγραμμα Υποτροφιών του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) 2017-18

To CGS προσφέρει Yποτροφίες Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου/MYP, στην Α΄ Λυκείου/MYP, στη Β΄ Λυκείου και στο ΙΒ Diploma Programme. Η αξιολόγηση βασίζεται στην ακαδημαϊκή επίδοση και το συνολικό προφίλ του υποψήφιου. Ημερομηνία Αξιολόγησης: 1 Απριλίου 2017  Υποβολή αιτήσεων έως: 27 Mαρτίου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε αναλυτικά το  Δελτίο Τύπου

 

Εκπαιδευτήρια Γείτονα Υποτροφίες 2017-18

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ προκηρύσσουν Διαγωνισμό για τη χορήγηση ακαδημαϊκών υποτροφιών για το Σχολικό Έτος 2017-2018. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που κατά το σχολικό έτος 2017-18 θα φοιτήσουν στις τάξεις του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΙΒ DP. ​Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017 (17:00-21:00), στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, στη Βάρη Αττικής. Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 συμπληρώνοντας τη Φόρμα Εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Εκπαιδευτήρια Δούκα Υποτροφίες 2017-18

Υποτροφίες προς Νέους Μαθητές - "Εξωτερικές Υποτροφίες"
Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από Στ' Δημοτικού έως Β' Λυκείου και Ι.Β.που δεν φοιτούν στο σχολείο και επιδεικνύουν συστηματικά Υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση ή Αθλητική ή Πολιτιστική ή Μαθητική Διάκριση. Παρακάτω, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την κατηγορία αυτή, καθώς και για την ύλη των εξετάσεων. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Υποτροφίες 2017-18

Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου,θα χορηγήσει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων υποτροφίες για το σχολικό έτος 2017-2018 σε μαθητές άλλων σχολείων και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου με άριστη επίδοση και διαγωγή.Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με ατομική εξέταση και συνέντευξη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Εκπαιδευτήρια "Η Ελληνική Παιδεία" Υποτροφίες 2017-18

Τα Εκπαιδευτήρια " Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" προσφέρουν 12 υποτροφίες με έκπτωση 100% επί των διδάκτρων σε άριστους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο Συγκρότημα Αμαρουσίου , Κανάρη 9, το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 09.00 π.μ.  Υποβολή αιτήσεων έως 29 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Σχολή Μωραΐτη Υποτροφίες 2017-18

Η Σχολή Μωραΐτη ανακοινώνει ότι, συνεχίζοντας το πρόγραμμα υποτροφιών του Σχολείου, θα προσφέρει για το σχολικό έτος 2017-2018, 10 πλήρεις υποτροφίες: 5 για την Α΄ Γυμνασίου / 3 για την Α΄ Λυκείου και / 2 για το Pre-IB Α΄ Λυκείου. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν το Σάββατο 18 Μαρτίου σε Ελληνικά, Μαθηματικά και Γενικές γνώσεις/δεξιότητες.

Με βάση τα αποτελέσματα, οι δεκαπέντε (15) πρώτοι/ες μαθητές/τριες θα κληθούν και την επόμενη ημέρα (Κυριακή 19 Μαρτίου) για να συμμετάσχουν στη συνέχεια της διαδικασίας που περιλαμβάνει: για το Γυμνάσιο μάθημα μέσα σε τάξη και προσωπικές συνεντεύξεις, και για το Λύκειο διαγνωστική αξιολόγηση και προσωπικές συνεντεύξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Νέα Γενιά Ζηρίδη Υποτροφίες 2017-18

Στην Α' Γυμνασίου και την Α' Λυκείου,οι μαθητές θα διαγωνιστούν με γραπτές εξετάσεις, στην Ελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και την Αγγλική Γλώσσα. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017. Ώρα εξέτασης για το Γυμνάσιο και το Λύκειο 11:30 – 14.00

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Εκπαιδευτήρια Καντά Υποτροφίες 2017-18

Εξετάσεις Υποτροφιών Για Την Α' Γυμνασίου - ΚΥΡΙΑΚΗ, 28/5/2017, κτίριο Γυμνασίου-Λυκείου, Ομήρου 15. Mαθητές που φοιτούν στην ΣΤ΄Δημοτικού την σχολική χρονιά 2016-2017. Το σύνολο των υποτροφιών είναι τρεις (3) για τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Καντά και έξι (6) ακόμη για μαθητές άλλων σχολείων (δημόσιων ή ιδιωτικών)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Υποτροφίες Ιονίου Σχολής 2017-18

Η Ιόνιος Σχολή προσφέρει για το σχολικό έτος 2017-18 ολικές και μερικές υποτροφίες σε αποφοίτους Δημοτικών Σχολείων. Οι υποτροφίες καλύπτουν τη φοίτηση των μαθητών/μαθητριών στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, με την προϋπόθεση να διακρίνονται στα μαθήματα και στη διαγωγή τους. Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού: Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, στις 9:00' π.μ., στα διδακτήρια της Ιονίου Σχολής, στη Φιλοθέη (οδός Λουκή Ακρίτα 10). Η υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής στον Διαγωνισμό γίνεται ηλεκτρονικά ή στη Γραμματεία του Γυμνασίου (οδός Λουκή Ακρίτα 10, Φιλοθέη) έως την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Ακαδημαϊκές Υποτροφίες Pierce 2017-2018

Οι μαθητές επιλέγονται με βάση την επίδοσή τους στην γραπτή εξέταση της Αγγλικής γλώσσας. Οι εξετάσεις για εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, 10:00 π.μ. Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που λαμβάνουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις των Αγγλικών έχουν την επιλογή να εξεταστούν, την ίδια μέρα, στην Ελληνική γλώσσα και στα Μαθηματικά της ΣΤ' Δημοτικού. Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν τις δύο υψηλότερες επιδόσεις στο τεστ ακαδημαϊκών υποτροφιών θα λάβουν ολική υποτροφία (100% των διδάκτρων της Α' τάξης του Γυμνασίου) ενώ άλλοι 33 υποψήφιοι, με την αμέσως επόμενη βαθμολογία στην κατάταξη, θα λάβουν μερικές υποτροφίες (έκπτωση διδάκτρων 50%, 35% και 25%, ανάλογα με τη βαθμολογία τους). Οι εξετάσεις για τις ακαδημαϊκές υποτροφίες (Α' Γυμνασίου) θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, 12:00

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...