Αναπλήρωση ωρών - Δίδακτρα - Τεστ - Προσομοιώσεις

15/05/2020 18:53

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εξετάσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια, αναπροσαρμόζουμε το πρόγραμμα μας, προσθέτοντας επιπλέον 3 ώρες μαθημάτων ανά εβδομάδα. Άρα κάθε τμήμα, θα διδάσκεται συνολικά 6 ώρες εβδομαδιαίως (3 ώρες Σάββατο + 3 ώρες εντός της εβομάδας).

Αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε τμήμα, θα βρείτε στους παρακάτω πίνακες.

Το νέο αυτό πρόγραμμα θα ισχύσει από τη Δευτέρα 18/5 έως το Σάββατο 27/6.

Έως ότου επιτραπεί η επάνοδος των παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσω Διαδικτύου. Αν ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία τυχόν πρωινά μαθήματά μας, θα μεταφερθούν σε απογευματινές ώρες.

 

Β. ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Με βάση την παραπάνω αναπροσαρμογή, όλες οι ώρες που δεν πραγματοποιήθηκαν από τις 14/3 έως και τις 9/5 αναπληρώνονται στο ακέραιο.

Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι του Πρωτείον και κυρίως οι καθηγήτριές μας που σήκωσαν όλο αυτό το διάστημα πολύ μεγάλο φορτίο, είμαστε πάντα (για πάνω από 20 χρόνια) απόλυτα συνεπείς στην κατά γράμμα τήρηση του αναλυτικού προγράμματος και της διδακτέας ύλης, για να είναι τα παιδιά μας πανέτοιμα την ημέρα των εξετάσεων.

Για την συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα, τα τεστ και τις προσομοιώσεις από τη Δευτέρα 18 Μαΐου και έπειτα,

  • παρακαλούμε να εξοφληθούν τυχόν δόσεις που εκκρεμούν έως το Σάββατο 23 Μαΐου,
  • ενώ οι δύο τελευταίες, θα πρέπει να εξοφληθούν έως το Σάββατο 13 Ιουνίου.

 

Γ. ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΜΟΝΟΩΡΑ ΤΕΣΤ

Θα ξεκινήσουμε από την Τρίτη 19 Μαΐου τη διενέργεια Τεστ, (1 τεστ μισής ώρας Μαθηματικά και 1 τεστ μισής ώρας Γλώσσα) τα οποία θα πραγματοποιούνται μέσω Διαδικτύου.

Θα αναρτώνται στο ίδιο σημείο που αναρτάται και όλο το υπόλοιπο υλικό κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων (ιστοσελίδα Πρωτείον - «Online εργασίες»).

Τα τεστ θα αναρτώνται κάθε Τρίτη βράδυ και οι μαθητές θα πρέπει να απαντήσουν έως τις 9.00 μμ της Πέμπτης της ίδιας εβδομάδας.

Θα είναι της μορφής ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής καθώς όπως γνωρίζετε θα υπάρξει αλλαγή από το Υπουργείο Παιδείας στον τρόπο εξέτασης (όλες οι απαντήσεις θα δίνονται από τους μαθητές σε μορφή πολλαπλής επιλογής).

Εκτός από τις εκφωνήσεις, κάθε τεστ θα περιλαμβάνει ένα λινκ, το οποίο θα οδηγεί  σε ένα διαδικτυακό «φύλλο απαντήσεων», όπου ο μαθητής θα δίνει τις απαντήσεις του. Η βαθμολόγηση θα είναι άμεση και ο μαθητής θα βλέπει τη βαθμολογία του και σε ποιες ερωτήσεις έχει απαντήσει σωστά ή λάθος.

 

Δ. ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ

Οι Προσομοιώσεις θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από τέλος Μαΐου έως και τις 20/6, καθώς αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αναρτήσει ενδεικτικά θέματα, ώστε να προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες της νέας εξέτασης, όπως: αριθμός ερωτήσεων, βαρύτητα, διάρκεια της εξέτασης, κλπ.

 

Ε. ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Π-7 & Π-8

Οι γονείς των παιδιών των τμημάτων Π7 & Π8, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να παραλάβουν 2 επιπλέον δωρεάν βιβλία από τα γραφεία μας (ώρες 9 πμ - 8 μμ).

 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να καλείτε το 2104616292

Καλή Επιτυχία σε όλα τα παιδιά!