Προσομοίωση Εξετάσεων

για Πρότυπα Γυμνάσια

Τεστ Προσομοίωσης για τους μαθητές μας

Κάθε χρόνο και για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια, το φροντιστήριο Πρωτείον διεξάγει Τεστ Προσομοίωσης των εξετάσεων, μέσω Διαδικτύου η δια ζώσης.

Τα τεστ αυτά πραγματοποιούνται ακριβώς με τις ίδιες προδιαγραφές που διενεργούνται οι εξετάσεις στα Πρότυπα Γυμνάσια, σε μορφή, αριθμό ερωτήσεων, βαθμό δυσκολίας και διάρκεια.

Οι Εξετάσεις Προσομοίωσης είναι δωρεάν για τους μαθητές που φοιτούν στο Πρωτείον και με την ολοκλήρωσή τους,  ακολουθεί ειδική συνάντηση με τους καθηγητές, δίνονται χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την γραπτή εξέταση και τη σωστή διαχείριση του χρόνου.

 

Τεστ Προσομοίωσης για εξωτερικούς μαθητές

Όλοι οι μαθητές, ακόμη και όσοι δεν φοιτούν στο Πρωτείον, μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εξειδικευμένα τεστ Προσομοίωσης για τις Εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια, μέσω Διαδικτύου ή δια ζώσης.

Στον επόμενο πίνακα θα βρείτε τις Προσομοιώσεις, για μαθητές που δεν φοιτούν στο Πρωτείον:

Το κόστος συμμετοχής είναι 35€ για κάθε τεστ προσομοίωσης

Οι Προσομοιώσεις διαμορφώνονται με βάση τις τελικές αλλαγές που επέφερε η ΥΑ της 14/6/2020
(Λεπτομέρειες)


Προσομοίωση 1
21/2/2021


 Πρόσβαση 


Προσομοίωση 2
21/3/2021


Πρόσβαση


Προσομοίωση 3
25/4/2021


Πρόσβαση


Προσομοίωση 4
6/6/2021


Πρόσβαση

Τα τεστ προσομοίωσης είναι της μορφής ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, (25 Ερωτήσεις Μαθηματικά + 25 Ερωτήσεις Γλώσσας) όπως ακριβώς διαμορφώνεται ο νέος τρόπος εξέτασης από το 2020 και έπειτα.

Επιλέγοντας κάθε τεστ, αποκτάτε πρόσβαση: 

 • Α. στις Εκφωνήσεις των Προσομοιώσεων

 • Β. στο επίσημο Έντυπο Φύλλο Απαντήσεων που θα δοθεί στους μαθητές, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στα Πρότυπα Γυμνάσια,

 • Γ. σε 1 Διαδικτυακό Λινκ Απαντήσεων (στο τέλος των εκφωνήσεων), το οποίο οδηγεί σε ειδικό φύλλο του Πρωτείον, όπου ο μαθητής προαιρετικά δίνει τις απαντήσεις του,

 • Δ. σε άμεση βαθμολόγηση, (αν ο μαθητής καταχωρήσει τις απαντήσεις του στο ειδικό διαδικτυακό φύλλο του Πρωτείον, βλέπει ακριβώς τη βαθμολογία του και σε ποιες ερωτήσεις έχει απαντήσει σωστά ή λάθος,

 • Ε. σε φυλλάδια με αναλυτική παρουσίαση των Λύσεων,

 • ΣΤ. σε Οδηγίες για την σωστή προετοιμασία και την όλη διαδικασία την ημέρα των εξετάσεων,

 • Ζ. στα Ενδεικτικά Θέματα που έχουν αναρτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά λοιπόν,  δίνονται χρήσιμες συμβουλές καθώς και οδηγίες για την γραπτή εξέταση και τη σωστή διαχείριση του χρόνου και μετά από κάθε Προσομοίωση ακολουθεί αυτόματη, πλήρης και αναλυτική βαθμολόγηση & αξιολόγηση των γραπτών.

Η παραπάνω διαδικασία των προσομοιώσεων είναι ανοικτή για όλα τα παιδιά και έχει ως σκοπό να βοηθήσει μαθητές που δεν φοιτούν στο Πρωτείον.


Η πρόσβαση είναι

 • αυτόματη και άμεση μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας (Paypal) ή 

 • κατόπιν συνενοήσεως στο 2104616292 και μέσω e-banking:

 • EFG Eurobank Αρ.Λογ/σμού 0026.0258.73.0200351417 (IBAN GR0302602580000730200351417), Δικαιούχος: ΕΥΑΓ.ΖΟΥΡΟΥΔΗ & ΣΙΑ ΟΕ

 • ALPHA BANK Αρ.Λογ/σμού 691002002000920 (IBAN GR0701406910691002002000920) Δικαιούχος: ΕΥΑΓ.ΖΟΥΡΟΥΔΗ & ΣΙΑ ΟΕ (ή ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΟΕ)


Καλή Επιτυχία σε όλα τα παιδιά

 

Επίσης από το Πρωτείον διατίθεται:

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΩΝ - 20 ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Το βιβλίο απευθύνεται στους υποψηφίους των Προτύπων Γυμνασίων που θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις με το νέο σύστημα εισαγωγής.

Αναλυτικά, το βιβλίο 20 Προσομοιωτικά Διαγωνίσματα αποτελείται από δύο τεύχη:

 • Το πρώτο τεύχος περιέχει 20 διαγωνίσματα προσομοιώσεων 50 ερωτήσεων στα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα έκαστο, σύμφωνα με το νέο τρόπο εισαγωγής των μαθητών της ΣΤ'  Δημοτικού στα Πρότυπα Γυμνάσια. Συμπεριλαμβάνονται κενά απαντητικά φύλλα.

 • Το δεύτερο τεύχος περιλαμβάνει τις απαντήσεις των Διαγωνισμάτων στα αντίστοιχα απαντητικά φύλλα, με πλήρεις λύσεις των ασκήσεων στα Μαθηματικά και επεξηγήσεις των ερωτήσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα, των αντίστοιχων Διαγωνισμάτων του πρώτου τεύχους.

ΑΓΟΡΑ