Προσομοίωση Εξετάσεων για Πρότυπα Γυμνάσια

 

Ημερομηνίες Προσομοιώσεων 2024

 1. Θα ανακοινωθεί

 2. Θα ανακοινωθεί

 3. Θα ανακοινωθεί

 4. Θα ανακοινωθεί

 

Κάθε χρόνο και για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια, το φροντιστήριο Πρωτείον διεξάγει Τεστ Προσομοίωσης των εξετάσεων.

Τα τεστ αυτά πραγματοποιούνται ακριβώς με τις ίδιες προδιαγραφές που διενεργούνται οι εξετάσεις στα Πρότυπα Γυμνάσια, σε μορφή, αριθμό ερωτήσεων, βαθμό δυσκολίας και διάρκεια.

Οι Εξετάσεις Προσομοίωσης προσφέρονται δωρεάν για τους μαθητές που φοιτούν στο Πρωτείον και με την ολοκλήρωσή τους,  ακολουθεί ειδική συνάντηση με τους καθηγητές, δίνονται χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την γραπτή εξέταση και τη σωστή διαχείριση του χρόνου.

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Όσοι μαθητές δεν φοιτούν στο Πρωτείον έχουν τις παρακάτω δύο επιλογές:

 

Α. Συμμετοχή Εξωτερικών μαθητών στις δια ζώσης Προσομοιώσεις του Πρωτείον

Το κόστος συμμετοχής για εξωτερικούς μαθητές είναι 35€ ανά εξέταση. Οι εξωτερικοί μαθητές λαμβάνουν διορθωμένο και βαθμολογημένο το γραπτό της εξέτασης, καθώς και μια αναλυτική αναφορά από τους καθηγητές μας, με προτάσεις βελτίωσης.

H συμμετοχή εξωτερικών μαθητών στις δια ζώσης προσομοιώσεις, είναι δυνατή κατόπιν
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (σχετικό λινκ)

 

Β. Διαδικτυακά Τεστ Προσομοίωσης

Όλοι οι μαθητές, ακόμη και όσοι δεν φοιτούν στο Πρωτείον, μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εξειδικευμένα τεστ Προσομοίωσης για τις Εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια και μέσω Διαδικτύου.

Στον επόμενο πίνακα θα βρείτε Προσομοιώσεις, στις οποίες διαγωνίστηκαν οι μαθητές του Πρωτείον και είναι επίσης διαθέσιμες για εξωτερικούς μαθητές:

Το κόστος συμμετοχής για τους εξωτερικούς μαθητές είναι 35€ για κάθε τεστ προσομοίωσης

 


Προσομοίωση 1


Πρόσβαση  


Προσομοίωση 2


Πρόσβαση


Προσομοίωση 3


Πρόσβαση
 


Προσομοίωση 4


Πρόσβαση
 

Τα τεστ προσομοίωσης είναι της μορφής ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, (25 Ερωτήσεις Μαθηματικά + 25 Ερωτήσεις Γλώσσας) όπως ακριβώς διαμορφώνεται ο νέος τρόπος εξέτασης από το 2020 και έπειτα.

Επιλέγοντας κάθε τεστ, αποκτάτε πρόσβαση: 

 • Α. στις Εκφωνήσεις των Προσομοιώσεων

 • Β. στο επίσημο Έντυπο Φύλλο Απαντήσεων που θα δοθεί στους μαθητές, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στα Πρότυπα Γυμνάσια,

 • Γ. σε φυλλάδια με αναλυτική παρουσίαση των Λύσεων,

 • Δ. σε Οδηγίες για την σωστή προετοιμασία και την όλη διαδικασία την ημέρα των εξετάσεων,

 • Ε. στα Ενδεικτικά Θέματα που έχουν αναρτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά λοιπόν,  δίνονται χρήσιμες συμβουλές καθώς και οδηγίες για την γραπτή εξέταση και τη σωστή διαχείριση του χρόνου και μετά από κάθε Προσομοίωση ακολουθεί αυτόματη, πλήρης και αναλυτική βαθμολόγηση & αξιολόγηση των γραπτών.

Η παραπάνω διαδικασία των προσομοιώσεων είναι ανοικτή για όλα τα παιδιά και έχει ως σκοπό να βοηθήσει μαθητές που δεν φοιτούν στο Πρωτείον.


Η πρόσβαση είναι αυτόματη και άμεση μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας (Paypal) καθώς ολοκληρώνοντας την πληρωμή σας, έχετε τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στα σχετικά αρχεία.


Καλή Επιτυχία σε όλα τα παιδιά

 

Επίσης από το Πρωτείον διατίθεται:

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΩΝ - 20 ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Το βιβλίο απευθύνεται στους υποψηφίους των Προτύπων Γυμνασίων που θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις με το νέο σύστημα εισαγωγής.

Αναλυτικά, το βιβλίο 20 Προσομοιωτικά Διαγωνίσματα αποτελείται από δύο τεύχη:

 • Το πρώτο τεύχος περιέχει 20 διαγωνίσματα προσομοιώσεων 50 ερωτήσεων στα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα έκαστο, σύμφωνα με το νέο τρόπο εισαγωγής των μαθητών της ΣΤ'  Δημοτικού στα Πρότυπα Γυμνάσια. Συμπεριλαμβάνονται κενά απαντητικά φύλλα.

 • Το δεύτερο τεύχος περιλαμβάνει τις απαντήσεις των Διαγωνισμάτων στα αντίστοιχα απαντητικά φύλλα, με πλήρεις λύσεις των ασκήσεων στα Μαθηματικά και επεξηγήσεις των ερωτήσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα, των αντίστοιχων Διαγωνισμάτων του πρώτου τεύχους.

ΑΓΟΡΑ