ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

28/05/2020 19:28

Αγαπητοί γονείς,

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να δεχθούμε τα παιδιά στις αίθουσές μας.

Η σύστασή μας όμως είναι να προσέλθουν στις αίθουσές μας, μόνο μαθητές που για ειδικούς λόγους δεν μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Σεβόμενοι την επιλογή πολλών γονέων να μη φέρουν σε επαφή τα παιδιά με περιβάλλον άλλο από αυτό του σπιτιού, θα υπάρξει η δυνατότητα παράλληλης διδασκαλίας, (δηλαδή το μάθημα θα διεξάγεται για κάθε τμήμα κανονικά στην αίθουσα και παράλληλα - την ίδια ώρα - θα αναμεταδίδεται μέσω διαδικτύου), ώστε όλα τα παιδιά να παρακολουθούν και να συμμετέχουν κανονικά στα μαθήματα.

Ήδη η μέθοδος της παράλληλης διδασκαλίας, εφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία στις σχολές μας, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών κατόπιν δικής τους επιλογής, παρακολουθούν το μάθημα διαδικτυακά, παραμένοντας οι ίδιοι ασφαλείς και βοηθώντας μας να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Φυσικά για τους μαθητές που θα επανέλθουν στις αίθουσές μας, θα τηρηθούν όπως ήδη τηρούνται όλες οι οδηγίες των αρμοδίων (αποστάσεις, καθαρισμός, απολύμανση κλπ). Το εγχείρημα όμως δεν θα είναι εύκολο και θέλουμε να τονίσουμε ότι θα χρειαστούμε την συνεργασία των παιδιών και των γονέων, ώστε όλοι μαζί να αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι συστήνουμε, να προσέλθουν στις αίθουσές μας, μόνο μαθητές που για ειδικούς λόγους δεν μπορούν να παρακολουθούν μέσω διαδικτύου.

Παρακάτω θα βρείτε το νέο μας ωρολόγιο πρόγραμμα, που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Α. Τα μαθήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ μέσω Διαδικτύου.

  • Β. Τα μαθήματα του Σαββάτου θα γίνονται στις αίθουσές μας και θα εφαρμόζεται η παράλληλη - ταυτόχρονη διδασκαλία, δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης και συμμετοχής από το σπίτι, για τους μαθητές/τριες οι οποίοι δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Γ. Τα τεστ θα συνεχίσουν να γίνονται διαδικτυακά και από την Τρίτη 2 Ιουνίου θα πάρουν την μορφή ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΩΝ με 2ωρη πλέον διάρκεια.


Όσον αφορά τις αιτήσεις για την συμμετοχή στις εξετάσεις, θα υπάρξει νέα ενημέρωσή σας μόλις ανακοινωθούν οι σχετικές διαδικασίες από το Υπουργείο Παιδείας.

Είμαστε στη διάθεσή σας σε περίπτωση που έχετε κάποια απορία ή θα θέλατε κάποια διευκρίνιση, στο τηλ. 2104616292.
 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!