ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ Π & ΠΣ (ΠΡΟΤΥΠΑ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) 2020

12/06/2020 20:35

Ξεκίνησαν οι Ηλεκτρονικές Αιτήσεις για την εισαγωγή στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-21.

Σχετικό λινκ για τις αιτήσεις: https://www.iep.edu.gr/pps/

Σχετικό λινκ της απόφασης: https://www.minedu.gov.gr/news/45336-12-06-20-ypovoli-aitiseon-gia-tin-eisagogi-mathiton-trion-sta-protypa-kai-peiramatika-sxoleia-gia-to-sxoliko-etos-2020-2021

Για τη συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ΑΜΚΑ του/της μαθητή/τριας, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία είναι όλα υποχρεωτικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  • Υποβολή από Παρασκευή 12 Ιουνίου έως και Σάββατο 20 Ιουνίου.

  • Για την περιοχή του Πειραιά, εκτός της Ιωνιδείου Σχολής υπάρχει πλέον και η επιλογή της Ζαννείου Σχολής, η οποία είναι πλέον Πρότυπος και η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις.

  • Για κάθε μαθητή/τρια υποβάλλεται μία αίτηση (είτε για ένα Πειραματικό Σχολείο, είτε για ένα Πρότυπο Σχολείο, είτε και για τα δυο).  Για παράδειγμα κάποιος μαθητής μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις εισαγωγής στην Βαρβάκειο Σχολή (Πρότυπο Γυμνάσιο) και στην κλήρωση για το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Εφόσον ο μαθητής/η μαθήτρια φοιτά σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο το οποίο είναι συνδεμένο, εγγράφεται (εφόσον το επιθυμεί) στο συνδεδεμένο σχολείο της επόμενης βαθμίδας.

  • Τα στοιχεία των μαθητών/τριων στην αίτηση, πρέπει να συμπληρώνονται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ταυτοπροσωπία/ταυτότητα κλπ (π.χ. «Αναστάσιος» αντί για «Τάσος»).

  • Για τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στο Πρωτείον: Αν επιθυμείτε και κατόπιν συνενόησης, μπορούμε να συμπληρώσουμε την αίτηση μαζί, απλά να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ του παιδιού. Αν συμπληρώσετε μόνοι σας την αίτηση, παρακαλούμε να μας δώσετε αντίγραφό της, ώστε να έχουμε τον Κωδικό Υποψηφίου για την αναζήτηση των αποτελεσμάτων.

  • Κατά την ημέρα της εξέτασης, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους α) εκτυπωμένη την αίτηση και β) ταυτοπροσωπία ή ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας με πρόσφατη φωτογραφία